משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

אאבבגג
הודעות: 24
הצטרף: 12:23 28/12/2018

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי אאבבגג » 16:33 21/06/2019

ממש לא נכון, ככל והחברה יותר גדולה היא מקבלת יותר קשרי גומלין על שיחות נכנסות מחברות אחרות, לכל חברה יש אינטרס להיות עם הרבה לקוחות במחיר נמוך ולא מעט במחיר גבוה כדי לשלם פחות דקש"ג ולקבל יותר
סטטיסטית זה לא ייתכן, ברגע שיש לך כמות לקוחות אמור להיות שיחות נכנסות / יוצאות באותה המידה, כך הסברא אומרת!
במידה ויש לך מיליון לקוחות אז מתוך 100 מיליון שיחות בחודש שנכנסים ללקוחות שלך %מאוד גבוה הם מתוך המיליון שלך, ועליהם אתה לא משלם דקש"ג
קודם כל, על שיחות נכנסות לא משלמים קש"ג, אלא על שיחות יוצאות.
שנית בא אסביר לך;

נניח שלחברה יש 1,000,000 מנויים שמוציאים 100,000,000 דקות פר חודש, ב'שיווי משקל' הם מקבלים 100,000,000 דקות בחודש.
כעת נניח שמליון מנוייה הינם 25% מתוך כלל מנויי כל רשתות התקשורת. נמצא ש75% מתוך 100,000,000 הדקות (75,000,000) הינם שיחות יוצאות לרשתות אחרות, כך גם 75,000,000 דקות נכנסות היא מארחת מן המפעילים האחרים. [קש"ג מקוזז].
אותה החשבון בדיוק! קיים גם בחברה צעירה וטריה שמחזיקה נתח שוק של 2.5 % בלבד (נניח)
השיחות באותה הרשת [נכנסות ויוצאות] יסתכם בסך 2.5% מכלל הדקות, ואילו 97.5% מהדקות המפעיל יוציא למפעילים אחרים, ובבו בעת גם יארח ממפעילים אחרים.
אקוה שכעת הבנת! :)

BY6199
הודעות: 1635
הצטרף: 13:11 08/01/2017

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי BY6199 » 16:56 21/06/2019


קודם כל, על שיחות נכנסות לא משלמים קש"ג, אלא על שיחות יוצאות.
שנית בא אסביר לך;
אכן על שיחות נכנסות לא משלמים, אלא מקבלים!!! מסיבה זו תמיד יהיה לחברה עדיף להיות עם מה שיותר מנויים כדי לקבל מה שיותר דקש"ג ולשלם מה שפחות כי רוב השיחות יהיו בתוך הרשת, מקווה שכעת הבנת...
איני יודע מהיכן אתה מציין את העובדה שכמות השיחות היוצאות והנכנסות שווים, זה לא נכון עובדתית כלל.

אאבבגג
הודעות: 24
הצטרף: 12:23 28/12/2018

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי אאבבגג » 17:03 21/06/2019

איני יודע מהיכן אתה מציין את העובדה שכמות השיחות היוצאות והנכנסות שווים, זה לא נכון עובדתית כלל.
בוודאי שזה נכון!
זה החוק של הסטטיסיטיקה, גם אם אצלך זה יותר לצד אחד, אצל השני זה לצד השני.
מה שכן קווי התוכן אכן מטים את השיווי משקל, היות וקווי תוכן מכניסים דקות - ואינם מוציאים....
ואת זה משרד התקשורת מנסה לאזן.
וחוזר השאלה למה לבנות ביה"ח מתחת לגשר?
ובזה יצאתי יד"ח אם תבין אם לאו!

111
הודעות: 253
הצטרף: 19:35 12/02/2018

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי 111 » 23:30 22/06/2019

המחנך הרב מרדכי בלוי לגלסנר ב'קול ברמה':* משרד התקשורת מתכוון לסגור את קול הלשון, קול הדף ושיעורי התורה, סיפורי צדיקים ייעוץ ועזרה. הציבור שלנו לא משתמשים עם סמארטפונים, זה הכלי החיוני שלנו להתעדכן.


עוד מהרב בלוי לגלסנר ב'קול ברמה':* בחלופה של משרד התקשורת הציבור יצטרך לשלם הון עתק, אין סיבה לסגור את הקווים שזה כמו אויר לנשימה במגזר החרדי.


נתן משי לגלסנר ב'קול ברמה': הקווים האלה מיועדים ליהודים שומרי תורה ומצוות שמתנזרים מהאינטרנט, הקווים האלה הם שליחות עבור המגזר החרדי. זה נחוץ לבני התורה והאברכים.


יועץ התקשורת אבי גרינצייג לגלסנר ב'קול ברמה': משרד התקשורת מתכוון לפגוע לא רק בקווי החדשות, אלא גם בקווי סמינרים חסידויות וקווים חיוניים למגזר החרדי. זה מכת מחץ למגזר החרדי.


יאיר שרקי ב'ערוץ 12': גורמים שקשורים לקווי המידע אומרים כי מי שבאמת עומד מאחורי המהלך לסגור את המערכות הללו זו וועדת הרבנים לענייני תקשורת.


עוד מיאיר שרקי: בוועדת הרבנים סוגרים ופותחים קווים בזמן שלכאורה הם אמורים רק לפקח על התכנים. 50 אלף משתמשים חרדים כבר פנו בעצומה נגד התנהלות הוועדה. "רוצים קו כשר אבל לא צנזורה שרירותית.

'בקהילה' על סגירת קווי המידע: רוב הגורמים בתקשורת סבורים כי מדובר בסתימת פיות ובחוצפה שאין שניה לה, הצלחת הקווים מפחידה גורמים אינטרסנטיים ועסקיים, האם היו מעיזים לנתק קווי מידע של המגזר הכללי?


עוד ב'בקהילה': מאחורי הקלעים של התופעה. מאבק עיקש וממושך בין 'ועדת הרבנים לענייני תקשורת' לבין מפעילי הקווים. הוועדה הקימה קו 'מלשינון' שבו אפשר לדווח להם על קווים לחסימה.


'בקהילה': גורמי חינוך מציפים חשש כבד שבעקבות החלטת משרד התקשורת, עשרות אלפי איש שברובם אינם מחוברים לאינטרנט יצטרכו להגיע למידע החשוב להם באמצעים אחרים. בניגוד למה שהיו רוצים ושואלים

דוב
הודעות: 833
הצטרף: 16:06 20/08/2018

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי דוב » 22:37 24/06/2019

שר התקשורת ‏איוב קרא התפטר מהממשלה. במכתבו כתב "אינני פורש מהחיים הציבוריים".
ראה"מ אינו יכול לכהן כשר התקשורת ויצטרך למנות מחליף.
תקוותינו...

AKNV
הודעות: 6
הצטרף: 12:47 19/12/2018

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי AKNV » 23:18 24/06/2019

האם תהיינה לזה השלכות?
[img]
2019-06-24.jpg
2019-06-24.jpg (44.86 KiB) נצפה 4526 פעמים
[/img]

111
הודעות: 253
הצטרף: 19:35 12/02/2018

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי 111 » 23:50 29/06/2019

כלכליסט חושף: “מפעילי קווי המידע הטלפוניים עתרו לבגצ נגד כוונת משרד התקשורת לסגור את קווי מידע המשמשים את הציבור החרדי שלא חשוף לאינטרנט”.


עוד מ’כלכליסט’ על המאבק נגד סגירת קווי המידע הטלפוניים: “בהגשת העתירה הובהר כי אם בגצ לא יוציא צו מניעה נגד משרד התקשורת צפוי להיגרם נזק כבד למאות אלפי מאזינים לקווי המידע הקולי”

111
הודעות: 253
הצטרף: 19:35 12/02/2018

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי 111 » 14:13 07/07/2019

תחקיר ענק. העיתון 'דה מרקר' בכתבת תחקיר ענק על שחיתות ועדת הכספים לענייני תקשורת וחסימות קווים.

הכותרת: האיש ששולט בסלולרי של מיליון ישראלים - ומה יקרה אם תחייגו ממספר שמתחיל ב-052-76?
נתי טוקר

ענקיות התקשורת בעולם סופגות אש על כל ניסיון צנזורה במשטרים כמו איראן וסין ■ אלא שפה, ממש מתחת לאף, חברות התקשורת מאפשרות לשוק ענק להתנהל תחת שליטה דרקונית של קבוצת עסקנים שמגלגלת מיליונים, ובראשה יהודה דוויק
כתבת התחקיר פותחת בסיפור הבא – שהוא אחד מני אלפים: "יש לי ילד קטן בן 10, חולה סוכרת. שמו לו עכשיו סנסור ומשאבה ואני לא מסתדר עם זה. הערכים כל הזמן קופצים. מישהו יכול לעזור לי עם זה?" כך נפתחת אחת ההודעות בשירות הטלפוני "הקו המתוק", קו תוכן המיועד ל"בני התורה הסוכרתיים", חרדים הסובלים מסוכרת נעורים ומחפשים דרכים להתמודד עם המחלה.

רוב המגזר החרדי אינו חשוף לאינטרנט, אבל הטכנולוגיה, במתכונת אחרת, הגיעה גם אליו. התחליף הפופולרי הוא שירותי תוכן קוליים: במגזר פעילים שורה של גופי תקשורת קטנים שמציעים עדכונים בנושאי חדשות, תחבורה, פיננסים ואפילו אירועים משפחתיים או הלוויות - והכל באמצעות חיוג לקו טלפון ייעודי.
מתנדב בשם שמעון (השם המלא שמור במערכת), חולה סוכרת נעורים בעצמו, החליט לנצל את אפיק התקשורת הזה והקים בהתנדבות מערכת מידע טלפוני. ב"הקו המתוק" יכולים חולי סוכרת חרדים לקבל עדכונים, הרצאות, מתכונים, אפשרויות להתייעץ עם חולים נוספים ואפילו לאמירת פרקי תהילים לחולים במצב קשה.

למרבה ההפתעה, מי שינסה להתקשר למספר של "הקו המתוק" מטלפון "כשר", שזכה להיתר מוועדת הרבנים לענייני תקשורת, יגלה להפתעתו שהמספר חסום. לחולי סוכרת חרדים בעלי טלפון כשר אין יכולת לקבל מידע או לדבר זה עם זה. מישהו בוועדת הרבנים החליט שקו המידע הזה הוא קו תוכן פסול ויש לחסום אותו.
הקו המתוק הוא לא המקרה היחיד. ועדת הרבנים לענייני תקשורת, הגוף המוסמך ששולט בכל תחום התקשורת במגזר החרדי, הוא זה שמכריע לאיזה קו תוכן ייחשף המגזר החרדי. חברות התקשורת מעניקות לנציג הוועדה הרשאה לממשק ניהול מיוחד, שבו הוא מוסמך לחסום כל קו טלפון לפי ראות עיניו. הקמת קו חדשות ועדכונים פוליטיים? תנותק. קו טלפון שמאפשר רק שיחת ועידה משפחתית? לא אצלנו.

ועדת הרבנים לענייני תקשורת היא גוף כשרות שהוקם לפני 15 שנה. הרבנים ראו מול עיניהם את המהפכה הטכנולוגית מכה בבני הנוער ומאפשרת נגישות למידע ולתכנים שאינם הולמים מבחינה דתית, והחליטו להגביה את החומות. הכשרות ניתנת רק למכשירי טלפון המנותקים לחלוטין מהאינטרנט, בלי מצלמה ובלי נגן מוסיקה. אפילו שירות ה- SMS הוצא מחוץ לגדר, משום שהוא שימש ערוץ פרסומות לשירותים פסולים.
הצעדים הראשונים נעשו תוך מפגן אחדות מרשים של רוב הפלגים בציבור החרדי וגם חלק מהציבור הדתי-לאומי - אירוע נדיר בפני עצמו. רבנים מכל החוגים שיגרו נציגים לעמותה שהוקמה ונקראה ועדת הרבנים לענייני תקשורת, ואלה הוסמכו לנהל משא ומתן עם חברות הסלולר. חברה שלא סיפקה טלפון כשר הוחרמה. כל עיתונות המגזר החרדי נשאבה לקמפיין חסר תקדים נגד "מפגעי הטכנולוגיה" ובעד טלפונים כשרים. רחובות הערים החרדיות כוסו באינספור פשקווילים נגד כל מי שמעז להסתובב עם טלפון "טמא". מי שייעץ לוועדה בהתנהלותה המשפטית היה עו"ד יעקב וינרוט המנוח.

"החסימה" של שירותיים בעייתיים היתה כפולה - ברמת המכשיר וברמת ה- SIM . חברות הסלולר הציעו לקהל החרדי מכשירים כשרים, חסומים לשירותי תוכן, אינטרנט ו- SMS , עם חותמת כשרות של הוועדה. במקביל, הוקמה "קומה כשרה" - מספרים בעלי קידומת משותפת, שכל מי שמשתייך אליהם נחסם לשירותי אינטרנט ו- SMS גם ברמת הרשת הסלולרית. כלומר, אם הוא ניסה להכניס את ה- SIM שלו למכשיר לא כשר - הקו נחסם.
זה התחיל עם חברת מירס (שנבלעה לאחר מכן ב- HOT ), אבל אט-אט כל חברות הסלולר, וגם ספקי הטלפון הקווי, נאלצו לשתף פעולה כדי לא לוותר על קהל של יותר ממיליון איש. כיום כמעט כל חברות הסלולר מציעות קומה כשרה של מספרי טלפונים החסומים לאינטרנט ול- SMS . בסלקום, למשל, הקומה הכשרה מתחילה ב-052-76, ואילו בפלאפון ב-050-41. אי-אפשר לעבור מהקומה הכשרה לקומה הפסולה בלי להחליף את המספר, ואי-אפשר לנייד מספר בין החברות ולעבור לשירות "לא כשר".

הקומה הכשרה לא נועדה רק לשימוש פנימי של חברות הסלולר. היא משמשת בעיקר לצורכי זיהוי פנים-חרדיים, ומסייעת לבצע מעין "צעדת בושה" וירטואלית לכל מי שמחזיק ברשותו קו טלפון שאינו מהקומות הכשרות. יש ברשותך קו לא כשר? ילדיך לא יתקבלו למוסדות חינוך חרדיים, ולעתים גם תגלה את דלתות בית הכנסת בקהילתך נעולות בפניך.
עם השנים יותר ויותר קהילות חרדיות, גם אלה המשתייכות לזרמים מתונים יותר, החלו לצרוך אך ורק טלפונים ומספרים כשרים. כיום, לפי ההערכות, יש כבר כחצי מיליון מספרים כשרים. בשנים האחרונות פלשה המגמה הזאת גם לקהילות חרדיות בחו"ל. אפשר להתרעם על ההקצנה ועל חוסר הפתיחות בפני השינויים הטכנולוגיים, אבל בחברה החרדית ברור לכל כי המניע לפעילות הוועדה היה אידיאולוגי ונבע ממחויבות דתית עמוקה.

אלא שב-15 השנים האחרונות הדברים השתנו. תחקיר Markerweek , המבוסס על מסמכים פנימיים, דו"חות שלא פורסמו עד כה ושיחות עם עשרות גורמים המעורבים בעניין, מגלה כיצד נהפך יהודה דוויק, צעיר תושב בני ברק, לאיש ששולט בלעדית בזרימת המידע למאות אלפי בני המגזר החרדי - לעתים באופן שרירותי וללא כל נימוק, ומעלה סימני שאלה קשים לגבי מניעיו.
בד בבד, דוויק מינף את פעילותו בתחום הכשרות לעסק משגשג בבעלות רעייתו. באמצעות הסמכות שקיבל מידי ועדת הרבנים, הוא מנסה כיום להשיג שליטה בלעדית בכל פעילות השיווק וההפצה של מכשירי הטלפון הכשרים. הוא מחתים את השחקנים בענף על חוזים דרקוניים, שעשויים לכאורה להיחשב הסדר כובל. דוויק עצמו הוא זה ששולט בכשרות המכשירים, בעוד עסק בתחום הסלולר שבבעלות אשתו מגלגל מיליוני שקלים בשנה. בוועדת הרבנים טוענים כי ההשתלטות על מערך השיווק נועדה להביא לירידה במחירי המכשירים, אלא שבפועל, גם בוועדה מודים כי לפחות בחלק מהמקרים המחירים רק עלו.

בעוד חברות ענק כמו גוגל ופייסבוק מסרבות לאפשר למשטרים בסין או באיראן מנגנון צנזורה, בישראל חברות הסלולר ומשרד התקשורת עושים זאת בלי לעורר התנגדות. כמיליון איש מבני הציבור החרדי נתונים תחת צנזורה של אדם אחד. הם עשויים לגלות לפתע כי שירותים בסיסיים נחסמים להם בטלפון ללא הודעה מוקדמת. לעתים החסימה היא ללא סיבה נראית לעין, רק משום שהתוכן כולל שיח פוליטי או ביקורתי.
מי מרוויח מפעילות למען כשרות?

יהודה דוויק, הנמצא בשנות ה-40 לחייו, נראה כמו אברך חרדי מן השורה. הוא נמוך וצנום, לראשו כיפה שחורה גדולה ועל לחייו זקן מקורזל. המראה השברירי והחיוך על פניו עשויים להטעות. למעשה, מדובר באדם נחוש ומחוספס, שלא בוחל באמצעים כדי להשיג את מטרותיו. מביתו, ברחוב צדדי במרכז בני ברק, הוא מנהל מעצמת תקשורת. בעזרת מחשב נייד וטלפון נייד - כשר כמובן - הוא שולט בשוק התקשורת החרדי.
מאחורי הקלעים פועלת דמות משמעותית הרבה יותר - יונתן לבקוביץ, אחד משני המזכירים של ועדת הרבנים לענייני תקשורת. הוא משתייך לחסידות גור, שבה חבר גם סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. מאז 2016 לבקוביץ אינו מורשה חתימה בוועדת הרבנים, אך נוכחתו משפיעה על התנהלותה. "הוא הבוס האמיתי", אומר גורם חרדי המכיר היטב את פעילות הוועדה.

חברי העמותה, שהוקמה ב-2005, היו נציגי חצרות הרבנים המובילים. לוועדה מונו שני מזכירים, נציגי שני הפלגים המרכזיים - לבקוביץ וחיים לנג. הוועדה אמורה היתה להתנהל באופן שוויוני שבו ההחלטות מתקבלות על דעת כל הרבנים. בשנים האחרונות התברר כי התנהלות הוועדה בעייתית במיוחד, והביאה לדו"ח חמור של רשם העמותות - שמבקש לפרק אותה.
הדו"ח האחרון של רשם העמותות, שנכתב במארס 2019, מפרט את ההתנהלות עמותת ועדת הרבנים, הפועלת בניגוד לחוק העמותות, תוך הצגת גרסאות סותרות ובעיקר עם סימן שאלה גדול - האם יש מישהו שמרוויח סכומים מהותיים מפעילות שהיתה אמורה להיות ללא כוונת רווח?

פעילות הוועדה מומנה בתחילת דרכה באמצעות תשלום ישיר מחברות התקשורת. הדו"ח הכספי של העמותה ל-2007 מעיד על הכנסות של 620 אלף שקל מפעילות סלולר באותה שנה. ההכנסות הגיעו ישירות מחברות הסלולר, ששילמו לעמותה הן עבור תעודת הכשרות למכשירים והן עבור הפעלת מוקד שניטר קווי טלפון "בעייתיים", שסיפקו למשל שירותים פסולים, וחסם אותם לקומות הכשרות.
ב-2007, למרבה ההפתעה, אף שפעילות הוועדה נמשכה כרגיל, הכנסותיה של העמותה צנחו ל-20 אלף שקל בלבד. לאן נעלם הכסף? לפי הגרסה הראשונה של הוועדה, כפי שהופיעה בדו"ח העמותה ל-2007, פעילות הוועדה הועברה לגופים עסקיים הפועלים בשוק התקשורת שאין לה קשר אליהם או למי מבעליהם, ואילו הוועדה עצמה עוסקת רק במתן הכשרות ובהסברה לקהילה החרדית.

כאשר ברשם העמותות ביקשו להבין כיצד עמותה מעבירה את פעילותה לגורם פרטי, העמותה שינתה גרסה: לטענת העמותה, היא אינה פעילה עוד מבחינה כספית והפסיקה את פעילות המוקד לחסימת שיחות טלפוניות - ולכן אין לה יותר הכנסות. כל פעילות העמותה, לטענתה, מסתכמת כיום בהסברה ובהפצה של מסרים בקהילות חרדיות, ללא פעילות כספית. רשם העמותות הבהיר כי זו תשובה "מתחמקת" שאינה מספקת מענה לשאלות.
הגרסה השנייה של הוועדה תמוהה, בעיקר משום שחברות התקשורת ופעילי הוועדה עצמה מודים בשיחות עמם כי פעילות מתן הכשרות, כולל מוקד החסימות, נמשכים כרגיל. הוועדה, באמצעות נציגה דוויק, היא זו שמקבלת הרשאה מחברות התקשורת לחסימת מספרי הטלפון - ולא אף אחד אחר. כל תלונה על חסימת קווים נשלחת לחשבון מייל של הוועדה עצמה. גם הכסף ממשיך לזרום. לפחות 200 אלף שקל מוזרמים מדי שנה מחברות הסלולר לגופים פרטיים חסויים באופן לא שקוף, ותמורת הכנסה זו מנהל דוויק את מערך הצנזורה הענק של המגזר החרדי.

חוסר השקיפות הוא הבעיה הקטנה ביותר בהתנהלות הוועדה. דוויק והבכירים מעליו בוועדה הם בעלי שליטה מוחלטת בזרימת המידע למאות אלפי חרדים - באישור מוצהר של חברות הסלולר ומשרד התקשורת. חברות הסלולר לא מעוניינות לעסוק בעניין ומאפשרות לדוויק לשלוט ללא כל הסתייגות. מבחינתן, הקהילה החרדית מעוניינת במתן כשרות על ידי הוועדה, ולכן הן מסמיכות אותה לחסום מספרי טלפונים, כאשר הכל נעשה כחוק ואין לאיש זכות לערער על כך. אלא ששורת הליכים משפטיים, מסמכים ומידעים שהגיעו לידי Markerweek מעלים כי לא בטוח שהציבור החרדי מודע לאופן הריכוזי, המעורר שאלות בנוגע לאינטרסים זרים לכאורה, שבו מתנהל גוף הכשרות.
בכסף תקנה כשרות!

הוועדה הרחיבה משמעותית את תחום פעילותה, ובהנחיית הרבנים היא חוסמת כל קו תוכן שאינו שירות חיוני או שיעורי תורה. למעשה, לא כל קו תוכן נפסל. לידי Markerweek הגיעו מסמכים המגלים כי בעבר פעל קו תוכן בתחום החדשות שהיה פתוח למשתמשים החרדיים, ובמקביל קיים תיעוד כי שולמו מדי חודש לוועדה 2,100 שקל עבור "כשרות".
כיום דוויק הוא זה שמנהל את מנגנון חסימת המספרים במנגנון הפוך: רשימה לבנה. הכל חסום - חוץ מרשימה של קווים שקיבלו הכשר. הוא מאתר בשיטות שונות קבוצות מספרים החשודים בעיניו כקווי תוכן. באבחה אחת חוסמת הוועדה לעתים עשרות אלפי מספרים רק כי עולה חשש שיש ביניהם קווי תוכן כלשהו. קו המידע שלך כשר למהדרין? תגיש טופס - ותמתין בסבלנות. הוועדה לא מספקת הסברים. "קבלת כשרות… אינה מחייבת אותנו, נותני הכשרות, למסור דין וחשבון אודות שיקולינו", נכתב במייל רשמי של הוועדה לאחד הגופים.

עדות להתנהלות השרירותית ניתן היה לגלות גם בפרוטוקול דיון שנערך בבית דין רבני, בד"ץ העדה החרדית בירושלים, לפני כשנה וחצי. אדם שהפעיל קו תוכן לעדכון על לוויות בעיר - שירות שאין בו כל מרכיב בלתי צנוע - גילה לפתע שהוועדה חסמה את הקו. "יש לי נזק כספי מזה", אמר מפעיל הקו בבית הדין הרבני.
דוויק, הנתבע, ניסה שוב ושוב להתחמק. "אני חתכתי לך את החוטים? מה עשיתי לך?... למה אתה לא תובע את הפקיד בפרטנר שסגר את הטלפון הזה?" התובע ניסה להבהיר שוב ושוב שדוויק הוא האדם האחראי לחסימות, ולכן הוא הנתבע בתיק. ואז דוויק סיפק תשובה שמאפיינת את התנהלותו - הוא לא צריך לתת הסברים לאף אחד: "בנספח לקומה הכשרה (המסמך שעליו חותמים לטענתו הלקוחות החרדיים; נ"ט) כתוב שאני צריך לתת דין ודברים?" שאל.

לאחר שהבד"ץ שמעו את דוויק בנפרד, ללא התובע, הם החליטו לטובתו של דוויק. נקבע כי התובע יגיש בקשה לאישור הקו, ושדוויק כלל לא אמור להיות הנתבע אלא ועדת הרבנים - אף שכאמור הוא-הוא ועדת הרבנים. בדיקת Markerweek העלתה כי השבוע היה הקו חסום.
חוסמים את האזעקות : גם במקרה של חסימות המספרים צריך ללכת אחרי הכסף. שירותי מידע קוליים, שמושכים שיחות רבות, מאפשרים לבעלי הקו הכנסה משמעותית באמצעות מודל של חלוקת רווחים בין מפעיל הקו לבין חברת הטלפוניה. הדיון סביב חסימות המספרים כרוך כנראה בלא מעט כסף. מצד אחת החברות בתחום - חברות טלפוניה, חברות ה- IVR (שירותי תוכן קוליים) ומפעילי הקווים - מרוויחים לא מעט מהנוהג שפשט במגזר החרדי לצרוך שירותי תוכן קוליים. מצד שני, חברות הסלולר היו מעדיפות שהמגזר החרדי יצרוך כמה שפחות שירותי תוכן קוליים, משום שהן נאלצות לשלם דמי קישוריות בהיקפים גבוהים לחברות הטלפוניה. משרד התקשורת נכנס לעניין ומנסה לבטל את האפשרות לחלוקת רווחים מקווי תוכן, ובאחרונה הוגשה בעניין עתירה לבג"ץ.

אחת החברות הגדולות במגזר החרדי הפעילות בתחום הקמת שירותי IVR היא חברת ימות המשיח. החברה נמצאת בבעלותו של מנחם לנצ'ר, המשתייך לחסידות חב"ד, שלה אין נציגות בוועדת הרבנים לענייני תקשורת. היא הקימה לא מעט קווי תוכן למגזר החרדי, אבל מזה שנים היא מנהלת מאבק בוועדת הרבנים, לאחר שהיא מגלה שוב ושוב שהוועדה בוחרת באופן שרירותי, "משיקולים זרים ולא ענייניים", ומבלי לנמק, לחסום קווים שהקימה לכל המנויים החרדים.
מדובר בשירותי תוכן שאמורים להיות כשרים למהדרין: למשל, לפי כתב טענות שהגישה לבית משפט, קווי מידע של זמני תחבורה ציבורית, קו מידע של עיריית בני ברק, ואפילו קווי מידע שמכילים רק שיעורי תורה וקו לאמירת תהילים עבור ילד חולה. לצד ימות המשיח פועלות עוד שתי חברות בתחום: קול כשר וקרויס תקשורת. מי שמתקשר לוועדה מגלה בהודעת הפתיחה כי היא ממליצה לאלה שמעוניינים להקים שירות קולי על שירות חלופי לימות המשיח - חברת קול כשר. מדובר בחברה שנמצאת בבעלות יהודה אריה ליצמן, אחיינו של שר הבריאות ליצמן.

ההתנהלות האגרסיבית של הוועדה מול ימות המשיח הביאה ללא מעט הליכים משפטיים, שבהם נחשפת דרך הפעולה של הוועדה. ההליך העיקרי כיום הוא המרצת פתיחה (תביעה בהליך מהיר) שהגישה ב-2018 ימות המשיח נגד חברות הסלולר ונגד ועדת הרבנים, שבה נטען כי כל הליך חסימת השיחות אינו חוקי וכי קיימת אפליה ברורה בין היחס של ועדת הרבנים אליהם לבין היחס לחברה שנהנית מ"קרבה לצלחת" - שבבעלות משפחת ליצמן - כך לפי כתב הטענות.
שירותים כמו וואטסאפ משפחתי (מעין קבוצת וואטסאפ קולית שבה ניתן להעלות הודעות), קווי חדשות וקו עדכונים לתחבורה ציבורית - כל אלה נאסרו בימות המשיח, אבל קיימים באין מפריע במודל דומה בחברת קול כשר. שירות של שיעורי תורה בשם "חבורת תמימי דרך" נחסם בימות המשיח ונפתח לאחר מכן, בדיוק באותה מתכונת לפי כתב הטענות, תחת חברת קול כשר.

ימות המשיח ניהלה כמה מהלכים משפטיים נגד הוועדה אחרי שנחסמו שירותים מסוימים שלה. במקרה אחר ב-2014 חסמה הוועדה מספר טלפון שסיפק "גל שקט" לשידור אזעקות בתקופת מבצע צוק איתן, והוועדה חזרה בה. במקרה נוסף חסמה הוועדה עשרות אלפי מספרי טלפון, וגם אז נטען בתגובה כי בוטלה החסימה.
ב-2014 חסמה ועדת הרבנים אפילו את המספר של נציג ימות המשיח, כך שלקוחות חרדים כלל לא היו יכולים ליצור קשר עם בית העסק, אך לאחר פנייה להליכים משפטיים הוועדה חזרה בה. בשני הליכים אחרים הטענות של גופים שנפגעו על ידי הוועדה נדחו מטעמים טכניים - לאחר שנקבע כי ימות המשיח היתה זו שעמדה מאחורי ההליכים.

בהליך אחד שנוהל בוועדת הבחירות המרכזית סביב חסימת קווי טלפון של מפלגת זהות, החליט יו"ר ועדת הבחירות, חנן מלצר, לדחות את הבקשה לפתוח את הקווים, משום שלא נעשה גילוי כראוי כי עורך הדין הוא גם זה שמייצג את ימות המשיח. בנוסף, בפברואר האחרון הוגשה לבג"ץ עתירה ובקשה לצו ארעי דחוף נגד משרד התקשורת, חברת פרטנר וועדת הרבנים עצמה. העתירה הוגשה על ידי בעלים של בית דפוס, שטען כי החברה חסמה את מספר הטלפון שלו ללא סיבה.
המבקש הגיש בקשה בהולה לאחר שהתברר כי ללא קשר אליו, חסמה הוועדה את מנויי הקומה הכשרה בפרטנר למיליון מספרים, ובהם מספרים של בתי חולים, מרפאות, כיבוי אש ושירותים חיוניים אחרים, משום שטווח המספרים הזה נחשד כנראה על ידי הוועדה ככזה שמיועד לקווי תוכן. "מדובר בסכנת חיים של ממש", נכתב בעתירה, ונטען כי המעשה מנוגד לחוק ופוגע בחופש הקניין. פרטנר לא הכחישה כי הוועדה אכן חסמה מיליון מספרים, אך לטענתה החסימה היתה ליממה בלבד ולאחר מכן הקווים נפתחו מחדש.

בהמשך הוגשה בקשה לצו ארעי נוסף לאחר שנטען כי הוועדה חוסמת גם קווים המיועדים לנפגעי תקיפה מינית. בינתיים המספרים האלה נפתחו, אבל גם במקרה הזה נדחתה העתירה על הסף, לאחר ששופטי בג"ץ קבעו כי ההליך כולו מועתק מהמרצת הפתיחה של ימות המשיח בלי שדווח על כך.
ומה טוענים בוועדת הרבנים? לטענתה, בתגובה להמרצת פתיחה, מטרת ימות המשיח היא אך ורק להרוויח כסף מדמי הקישוריות, וכי כל מהותה של הפנייה "הקנטרית" היא לבטל כליל את קיומה של הכשרות שנחוצה כל כך לקהילה החרדית. "המחוקק קבע כי החלטתה של ועדת הרבנים יכולה להיות ללא נימוק", נכתב בתשובת הוועדה. "מתן כשרות חייב להיות על בסיס השקפת ואמונת נותן הכשרות וללא כל התערבות חיצונית".

בוועדה הסבירו ואף הציגו דוגמאות למאות קווי תוכן שאושרו על ידה כאשר הועבר טופס בקשה מסודר ובו פירוט מלא של תוכן הקו והמפעילים שלו. אלא שימות המשיח, כך לפי הוועדה, מעוניינת לאשר "קווים המלאים ברכילות, לשון הרע וליצנות" האסורים על פי הרבנים. לפי הוועדה, ימות המשיח מפעילה קווי תוכן שנראים תמימים, כמו לחלוקת סלי מזון לנזקקים, אך בתוך התפריט הקולי מסתתרת "מנהרה המגיעה עד לקווי חדשות, רדיו ובדיחות". הוועדה הכחישה כי היא מפלה את ימות המשיח לרעה והציגה דוגמאות לקווי תוכן כשרים הפעילים גם במערכת ימות המשיח.
מנגד, בימות המשיח אומרים לנו כי כבר שנה וחצי הוועדה כלל לא מאשרת לה מיוזמתה אף בקשה, על אף שנשלחו כ-1,000 טפסים של שירותי תוכן שונים שעומדים בכללי הוועדה. בימות המשיח גם דוחים לחלוטין את הטענות כי בקווי התוכן המופנים לקומה הכשרה במגזר החרדי יש תפריט המאפשר גישה לחדשות או לתכנים האסורים לפי הוועדה.

בתגובת חברות הסלולר להמרצת הפתיחה נכתב כי הוועדה, במסגרת מאבקה בקווי התוכן הרבים, אכן חוסמת באופן שרירותי עשרות אלפי מספרים אחרים, ואין להן בעיה עם זה. לפי החברות, הן פועלות על פי הדין, מאחר שחוק התקשורת מאפשר לקבוצת מנויים לדרוש לחסום חלק מהשירותים, ולקוחות הקומה הכשרה החרדים המעוניינים לרכוש את המכשיר הכשר חותמים על מסמך מיוחד שבו הם מאשרים כי מספרים שונים יהיו חסומים בהתאם להחלטת ועדת הרבנים.
----------------------

חלק שני בכתבת התחקיר על שחיתות ועדת הכספים לענייני תקשורת וחסימות קווים.
יהודה דוויק פועל בשני כובעים – ומרוויח המון כסף.

הכסף הגדול לא נמצא בתחום שירותי התוכן, אלא דווקא במכירת מכשירי הסלולר. בתחום הזה ועדת הרבנים עצמה, או לפחות נציגיה, מבצעת בשלוש השנים האחרונות צעדים דורסניים שעיקרם להשתלט על כל מערך השיווק וההפצה, תוך גריפת הכנסות של מיליוני שקלים. מי שלא משתף פעולה מוצא את עצמו בלי כשרות - ואף עם טלפון חסום.
עד 2009 שיווק מכשירי הסלולר בישראל נעשה כמעט אך ורק באמצעות חברות הסלולר. ועדת הרבנים העניקה כשרות לחברות, ששיווקו גם את המכשיר וגם את ה- SIM , ונהנתה מהכנסות שמקורן בחברות עצמן. ב-2011 הוביל שר התקשורת לשעבר, משה כחלון, רפורמה שניתקה את הקשר בין חברות הסלולר לשיווק המכשירים, ובישראל צמח שוק חדש של יבואני מכשירים, משווקים וחנויות סלולר.

גם בזירה החרדית צמחו יבואנים שביקשו להציע למגזר החרדי מכשירי סלולר בכשרות הוועדה. אלה נאלצו לעמוד בדרישות הוועדה, ולשלם לעתים כמה עשרות אלפי שקלים עבור כל יבוא של מכשירים, לעתים במודל של 3-2 שקלים עבור כל מכשיר.
מקורות בתחום במגזר החרדי אומרים כי כבר לפני יותר מחמש שנים היה לבקוביץ מעורב בשיווק ומכירה של מכשירי סלולר שלהם הוא נתן כשרות. אלא שמאז 2017 הכל נהפך לפומבי: דוויק מוביל מהלך חסר תקדים להשתלטות על כל שרשרת הערך של שוק הסלולר החרדי. הוא עשה זאת באמצעות שני כובעיו: מצד אחד הוא נציג ועדת הרבנים, שזוכה לגיבוי מהאיש החזק בוועדה, לבקוביץ; מצד שני, אשתו של דוויק, רחל, היא עוסק מורשה בעסק הקרוי "שפי", שפעיל בתחום הסלולר.

דוויק כופה על היבואנים לשווק ולהפיץ את המכשירים שמקבלים את כשרות הוועדה אך ורק באמצעותו. מביתו בבני ברק הוא מפעיל מערך שיווק לכל דבר: יש לו שליחים שמסתובבים בכל רחבי הארץ ומקבלים הוראות ממנו לשנע חבילות של מכשירים כשרים ממקום למקום. ההסכם שעליו מחויב לחתום היבואן, שהגיע לידי Markerweek , נראה דרקוני במיוחד, ועשוי לכאורה גם להיחשב הסדר כובל והתניית שירות בשירות.
היבואן מתחייב לשווק את המכשירים הכשרים "רק על ידי משווק שיוסמך לכך על ידי הוועדה". בפועל, השיווק נעשה על ידי בני הזוג דוויק - היחידים שמוסמכים על ידי הוועדה. היבואן מצהיר כי אם יעבור על אחד הכללים - שחלקם עוסקים בתחום השיווק והמכירה בלבד - לא תהיה לו כל טענה על הסרת הכשרות.

במקביל, כדי להשיג שליטה גם על נקודת המכירה, שלפי הוועדה צריכה להיות נקייה לחלוטין, החליטה ועדת הרבנים לפתח עוד תעודת כשרות. לא די בכשרות ל- SIM ולמכשיר, אלא יש גם תעודת כשרות נפרדת לחנות סלולר כשרה שמוכרת אך ורק מכשירים כשרים על פי הוועדה. מודעות ענק בריכוזים החרדיים קראו לציבור לרכוש רק בחנות עם תעודת כשרות של הוועדה. דוויק, שנאבק כדי לשלוט בכל מערך השיווק וההפצה, לא משווק מכשירים לחנויות שלא מקבלות את הכשרות שלו.
בצד של חנויות הסלולר מתנהל דוויק בצורה דומה. כך, בהודעה ששיגר דוויק לחנויות ב-2018, הוא בישר להן על שורה של התניות לקבלת הכשרות והמכשירים: נאסר עליהן להעביר סחורה מחנות לחנות ללא אישור מראש, ועל כל מכירה של מכשיר יש חובה לדווח לוועדה את שם הלקוח וכתובתו, מספר הנייד שלו וגם מספר ה- IMEI , כלומר "תעודת הזהות" של המכשיר. למספר הזה ולחשיבות שלו עבור דוויק עוד נגיע בהמשך. גם את היבואנים מחייב דוויק לחתום על סעיף שלפיו ימכרו את המכשירים הכשרים אך ורק בחנויות שעומדות בפיקוח הוועדה, ולא בשום מקום אחר.

"חנות שלא יקפיד (כך במקור; נ"ט) על הכללים, לצערנו לא נוכל לשווק לו מכשירים, וכן לא נאשר לו לקבל מכשירים מחנות אחרת", הזהיר דוויק באמצעות חשבון המייל "שיווק סלולר". במייל אחר מאוגוסט 2018, הפעם באמצעות מייל של הוועדה, הובהר לבעלי החנויות הכשרות כי דגם חדש קיבל כשרות, אך "האישור מתייחס רק למכשירים הנמכרים דרך השיווק שבפיקוחנו" - כלומר העסק של בני הזוג דוויק.
חנויות הסלולר החרדיות נאלצות לעמוד בתנאים ומשלמות לבני הזוג דוויק, באמצעות חשבון בבנק הבינלאומי. ההכנסות של בני הזוג מתחום הסלולר מגיעות, בחודש טוב, ליותר ממיליון שקל בחודש. שני הכובעים של דוויק משמשים אותו כדי לשלוט ביד רמה בשיווק המכשירים לחנויות הכשרות . ניסיון של יבואן או של חנות לשווק מכשירים כשרים שלא באמצעות הוועדה נתקל בתגובה חריפה - הסרת הכשרות של החנות ולעתים גם הודעה כי המכשיר עצמו אינו כשר, אף שהמכשיר כבר קיבל את כשרות הוועדה בכל הקשור לחסימה.

כך למשל, ב-16 במאי הוציאה הוועדה הודעה לחנויות הכשרות שבה נכתב: "באחרונה מספר יבואנים מרשים לעצמם לזייף ולהשתמש בחותם הכשרות ללא קבלת האישור... ומזה כמה חודשים הפרו את הכללים ואת ההתחייבות שעל פיה ניתן הכשרות". מיד לאחר מכן הציגה הוועדה שורה של מכשירים שנאסר לשווק. אלא שחלק מהמכשירים האלה נושא את תעודת הכשרות של הוועדה - כלומר חסומים לאינטרנט ולהודעות SMS . הסיבה היחידה שהכשרות הוסרה מהם היא שהיבואן החליט לעקוף את בני הזוג דוויק ולמכור את המכשירים ישירות לחנויות.
זה לא מסתיים בהסרת הכשרות. ועדת הרבנים שולטת גם במספרים הסידוריים של המכשירים, שמאפשר להם לזהות את המכשיר ולחסום אותו גם ברמת הרשת הסלולרית. ב-2018 היה לדוויק סכסוך עסקי עם יבואן של נוקיה, שמכר בעבר דגם כשר באמצעות הוועדה ולאחר מכן בחר לשווק מאות מכשירים מאותו דגם בדיוק ישירות לחנויות. דוויק הגיב בתוקפנות באמצעות כובעו האחר כנציג הוועדה והאחראי על חסימות השיחות: הוא פשוט חסם מאות מספרי הטלפון של אנשים פרטיים שקנו את מכשירי הנוקיה שלא שווקו דרכו.

לוועדה יש גרסה אחרת [כמובן לכל שקרית] לחסימת המספרים. לטענתה, במכשירים אלה, אף שנעקרה מהם האנטנה, התגלה כי ניתן להאזין להם ברדיו אם בעל הטלפון עומד בזווית מסוימת בצמידות ליציקת ברזל. מאחר שבתנוחה מוזרה כזו אפשר להאזין לרדיו והעניין לא היה בפיקוח הוועדה - המכשירים נחסמו. לאחר שהעניין טופל (באמצעות עקירת מרכיב הרדיו בלוח האם או של שקע האוזניות במכשירים שנרכשו) הקווים נפתחו מחדש.
הריכוזיות מגיעה לסלולר החרדי

מדוע החליטו בוועדת הרבנים להשתלט על שיווק המכשירים? גורמים הקשורים בוועדה טוענים שוב ושוב כי המטרה היתה טובה: לאפשר לקהילה הענייה לרכוש מכשירים בזול. לטענתם, התחרות בין היבואנים למשווקים הביאה לעליית מחירי המכשירים. היבואנים והמשווקים גם ניסו בעבר "לדחוף" ללקוחות מכשירים חדשים ויקרים יותר. לכן, הוועדה השתלטה על השיווק וכפתה על היבואנים להוריד מחירים ולהפסיק את השיווק האגרסיבי. כחלק מזה גם הוקמו במגזר החרדי מעין תחנות חלוקה ביתיות וחנויות שהתחייבו למחיר נמוך במיוחד - וזכו לתמיכת הוועדה בפרסומים שונים.
משיחות עם יבואנים עולה כי דוויק דורש מהיבואנים תשלום כפול: תשלום חד-פעמי עבור כשרות המכשירים, ועשרה שקלים על כל שיווק והפצה של מכשיר. בלי הסכם על שיווק המכשירים אין כשרות. עם זאת, מדובר בעלות שיווק נמוכה יחסית לעלות השיווק של משווקים אחרים.

כמה מגלגל השוק? לדברי אחד היבואנים, "יש כמויות היסטריות של מכירות מכשירים כשרים. אלה טלפונים זולים מאוד ומתחלפים מהר. המגזר שצורך את זה גדל במהירות". ההערכות הן כי כל אחד מ-500 אלף המנויים הכשרים מחליף מכשיר בממוצע פעם בשנתיים - כלומר כ-250 אלף מכשירים כשרים בשנה. בהנחה שכל מכשיר עולה בהערכה שמרנית כ-300 שקל, מדובר בשוק שמגלגל כ-75 מיליון שקל בשנה, כאשר כולו, לפי השאיפות של דוויק, אמור להתנהל באמצעותו.
גורמים ותיקים בענף הסלולר אומרים כי בתחילה, עם כניסת הוועדה כמשווק בלעדי לשוק, אכן היתה מגמה של ירידת מחירים, בעיקר באמצעות יבוא של כמה מכשירים זולים יותר ללא כל אחריות ושירות. אלא שעד מהרה החלו יבואנים ומשווקים להשיב מלחמה ולהיאבק בגורם הריכוזי שניסה להשתלט על פעילותם.

כיום מתנהל בבית הדין של העדה החרדית הליך שבו שלושה יבואנים תובעים את הוועדה ודורשים את הפסקת ההתניה של הכשרות גם בשיווק של הוועדה. היבואנים אינם מעוניינים לשרוף את כל הקשרים ולא תובעים בבית משפט אזרחי, אף שלדברי אחד מהם "יש פה משהו שנראה פלילי".
במקביל, יבואנים מגלים ל- Markerweek כי בסופו של דבר הוועדה אינה מסוגלת לשלוט בשוק והמחירים דווקא במגמת עלייה. לדברי אחד היבואנים, כאשר הוא מתנהל באופן תחרותי מול משווקים מנוסים הוא נאלץ להוריד מחירים, אך מול הוועדה הוא מצליח למשוך את המחיר כלפי מעלה. "ברגע שפעם אחת אתה לומד לעבוד עם הוועדה, אתה יודע אחר כך לגלם בתוך המחיר הבסיסי את כל הרווח שלך", מסביר היבואן.

יבואן נוסף אומר מסביר כי "ליבואנים דווקא נוח להמשיך במצב הנוכחי ולהתנהל מול הוועדה. הוועדה מתמחרת את המכשירים מעל המשווקים, כך שמתח הרווחים שלי הרבה יותר גבוה. מתח הרווחים בתחום החופשי עשוי להיות 6%-5%. בתחום המכשירים הכשרים אנחנו מוכרים ב-40%-35% יותר מהעלות. זה קורה כי הם יכולים ואנחנו יכולים".
גם בעלי חנויות מעידים על כך שמכשיר הנמכר דרך הוועדה יקר הרבה יותר מאשר מכשיר שמוכר היבואן. "הם לא חסכו שקל. הם מבלבלים את המוח. יש מכשירים שמחירם ירד, אבל כלל השוק התייקר", אומר גורם בשוק הסלולר. כך למשל, לפי אחד המשווקים, מכשיר נוקיה כשר מדגם 3310 נמכר על ידי דוויק ב-345 שקל, בעוד משווק יכול לרכוש אותו ישירות מהיבואן ב-220 שקל בלבד; מכשיר בשם אפטק נמכר על ידי הוועדה ב-235 שקל, אבל משווק יכול לרכוש אותו ישירות מהיבואן ב-150 שקל.

המגזר החרדי עובר זעזועים דרמטיים בעשורים האחרונים. ההנהגה הרבנית שהובילה בדורות האחרונים הלכה לעולמה, והותירה את המגזר מפורד ומפוזר. כל חוג וחצר, או כל אדם פרטי, בוחרים לעצמם את סגנון ההתנהלות. תחום התקשורת נותר המעוז האחרון עד כה שבו "הקומה הכשרה" נשלטת בלעדית על ידי כמה עסקנים. במקום שתהיה אפשרות בחירה, פרטית או קהילתית, בסוג הכשרות ובתוכן שאותו יצרוך כל לקוח של הקומה הכשרה, חברות הסלולר ומשרד התקשורת מאפשרות לעסקנים לשלוט לא רק בתודעה של הציבור - אלא גם בכיסו.
"הסוסים כבר ברחו מזמן מהאורווה", אומר גורם פוליטי בכיר מהמגזר החרדי. "המגזר צורך כיום חדשות ועדכונים בכמויות גדולות דרך הטלפון. אין בזה שום בעיה. במקום לאפשר את זה למי שרוצה, הוועדה נסחפת ומצייתת לזרם הכי קיצוני, חסידות גור, שאוסר את כל התוכן. זה לא הגיוני".

----------------------
דה מרקר מסקר גם את יחס הרבנים בוועדה לשחיתויות חיים לנג/יונתן לביקוביץ/יהודה דוויק:

כותרת: חברים בוועדת הרבנים מותחים עליה ביקורת
לא בטוח שהרבנים החברים בוועדת הרבנים לענייני תקשורת מסכימים עם התנהלותה הנוכחית. למעשה, אחד מחמשת רבני הוועדה, הרב צבי פרידמן - אף שיגר מכתב לראשי חברות התקשורת ובו הודיע כי הוא אחד משני חברי הוועד המנהל וכי הוא מתנגד לחסימות הסיטוניות של טווחי מספרים ודורש שינויים בעמותה לאור הממצאים של רשם העמותות. הרב פרידמן אף הצטרף לאחד ההליכים בית המשפט, שם הבהיר כי הוועדה חייבת לפרסם אמות מידה שוויוניות שיבהירו מתי פוסלים קו תוכן ומתי מאשרים.

התגובה לא איחרה להגיע: הרב הסורר שהעז למתוח ביקורת על העסקנים מצא את עצמו בחוץ. ב-28 באפריל התכנסה האסיפה הכללית של חברי העמותה והחליטה להדיח את הרב פרידמן מחברות בוועד המנהל של העמותה. במקומו מונה לתפקיד מר חיים לנג, מזכיר הוועדה, שאמור לייצג את הזרם הליטאי. הרב פרידמן משוכנע כי ההדחה היתה אך ורק "כתגובה לניסיונות לתקן את הליקויים החמורים בפעילות העמותה" - כך כתב עורך דינו יונתן ברמן לבית המשפט, בהליך של ימות המשיח שבו הביע את עמדתו כי הוא מתנגד למנגנון חסימות המספרים של הוועדה.
הרב פרידמן אינו היחיד שמותח ביקורת על העמותה. לידי Markerweek הגיעה הקלטת שיחה של הרב עמרם אופמן, נציג העדה החרדית בעמותה, שבה גם הוא מבהיר כיצד הדברים עובדים. כאשר נשאל על דעתו על חסימות המספרים הסיטוניות הוא השיב: "אין לי כבר קשר עם הוועדה יותר משנה. אין להם היום שום רב. רק המזכיר (יונתן לבקוביץ) מחליט הכל. הוא זרק את כל הרבנים. אין שם שום רבנים. הוא מנהל את כל הוועדה היום".

הרב אופמן, חבר בעמותה בעצמו, יצא חזיתית גם נגד ההתנהלות הכוחנית של הוועדה בכל הנוגע לפסילת מכשירים בדיעבד רק משום ששווקו שלא באמצעות סוכנות הוועדה. בעוד נציגי ועדת הרבנים החליטו לפתע כי מכשיר כשר מדגם MTK יהיה פסול משום שלא שווק דרכם, הרב אופמן, מתוקף תפקידו כדיין בבית הדין של העדה החרדית, הפך באחרונה את ההחלטה והבהיר כי המכשיר כשר.. זה לא נגמר בכך. בשבוע האחרון ביקש גם הרב יוסף בנימין הלוי וואזנר, רב בכיר החבר בעמותה ואחד ממייסדיה, לעזוב את הוועדה, לאחר שגם לו היו טענות על אופן התנהלותה.
התגובות לכתבה:

מוועדת הרבנים לענייני תקשורת נמסר כי "הוועדה נוסדה על ידי גדולי ישראל ומוכוונת על פי הוראותיהם בלבד. כל ההאשמות מ

ברוך ה
הודעות: 50
הצטרף: 20:44 03/03/2019

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי ברוך ה » 09:01 08/07/2019

יש לאחרונה מודעות ברחבות 'די לסתימת פיות' על סגירת הקוים בידי משרד התקשורת מישהו יודע מי זה?

עכשיו הבנתי למה אי אפשר לקנות מכשירים כשרים באינטרנט ולשלם מחיר הוגן לדוגמא על C2 תומך כשר 200 ש"ח במקום על כשר 800 ש"ח

אגב הדבר הכי מעניין שאף אחד לא מדבר על זה שבחברת גולן טלקום - בעיקר (גם קצת בהוט מובייל) הרבה פעמים כשמנסים להתקשר לקווי תוכן [אפילו כשרים] זה עושה צליל תפוס עד שמתנתק (גם כשאין אף אחד על הקו) אני אישית ספרתי בגולן טלקום כמה פעמים חיוג של 20 - 30 פעמים עד שהתחבר ואין אף אחד שמדבר על זה?????????

sbb0799
הודעות: 330
הצטרף: 12:39 08/02/2017

Re: משרד התקשורת - מה יצא למעשה?

שליחהעל ידי sbb0799 » 12:33 08/07/2019

לגבי גולן זה מלחמה אחרת
וזה לא רק בכשרים
הם מגבילים את כמות השיחות בו זמנים שיוצאים מגולן ל019
ככה שאתה צריך לנסות עד שאתה תופס קו פנוי להיות מאלו שזוכים להתקשר ל019
(יכול להיות שיש להם מגבלה על עוד חברות אבל זה מה ששמעתי ממשווק של 019)


חזור אל “שאלות משתמשים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 8 אורחים