נוסח התיקון לחוק הספאם שעבר השבוע בכנסת

011371

נוסח התיקון לחוק הספאם שעבר השבוע בכנסת

שליחהעל ידי 011371 » 07:47 23/05/2018

מצורף נוסח החוק כפי שעבר בקריאה שלישית ב 22/5/2018
20_ls2_493978.pdf.zip
(112.63 KiB) הורד 222 פעמים
למישהו יש מידע ופרשנות 'למייעשה'?

קופת הקהל

Re: נוסח התיקון לחוק הספאם שעבר השבוע בכנסת

שליחהעל ידי קופת הקהל » 22:54 23/05/2018

האם מישהו יודע לענות, אם השמעת הודעה במערכת "האזנתכם לקו מהווה הסכמה לקבלת הודעות וצינתוקים" וכדו', מועיל בשביל הגנה מפני תביעה?
בנוסח של החוק מופיע
"חיוג לנמען באמצעות
מערכת חיוג אוטומטי בלא הסכמת הנמען כאמור ייחשב הפרה של הוראות
סעיף זה, גם אם החיוג הופסק בטרם נענתה השיחה ובחיוג של הנמען למספר
שממנו בוצע החיוג מושמע לו דבר פרסומת"

יהודי

שליחהעל ידי יהודי » 23:34 23/05/2018

"חיוג לנמען באמצעות מערכת חיוג אוטומטי בלא הסכמת הנמען כאמור ייחשב הפרה של הוראות
שממנו בוצע החיוג מושמע לו דבר פרסומת
;".
לפי הנ"ל קו תוכן (שאינו פרסומי) אינו בכלל החוק.

zxc

שליחהעל ידי zxc » 23:56 23/05/2018

האם מישהו יודע לענות, אם השמעת הודעה במערכת "האזנתכם לקו מהווה הסכמה לקבלת הודעות וצינתוקים" וכדו', מועיל בשביל הגנה מפני תביעה?
בנוסח של החוק מופיע
על אף שיתלוננו עלי על שאני שוב רוטן, אך בכל זאת... (גם היום וגם אתמול עדיין קיבלתי צינטוקים)
למה האזנה לקו כל שהוא צריך להיות הסכמה לקבלת צינתוקים, מה אכפת לך שאני שומע בשעות הפנאי שלי, ללא שאהיה צריך עי"כ להיות מוטרד מצינתוקים? מי שירצה שיתחבר לרשימת התפוצה.

011371

שליחהעל ידי 011371 » 00:58 24/05/2018

"חיוג לנמען באמצעות מערכת חיוג אוטומטי בלא הסכמת הנמען כאמור ייחשב הפרה של הוראות
שממנו בוצע החיוג מושמע לו דבר פרסומת
;".
לפי הנ"ל קו תוכן (שאינו פרסומי) אינו בכלל החוק.
מאידך גיסא מטרת הצינתוק עצמה היא 'פרסומת' למוצר ה'קו' (הרי אין מטרת המצנתק לעדכן אותי בחדשות , אלא לשכנע אותי לצרוך את החדשות דרך הקו שלו)
כך ששידור צנתוק למטרת פרסום הקו , בלי להודיע למחייג מיד כאשר הוא נכנס לקו 'קיבלת צינתוק זה כפרסומת לקו' היא לכאורה עברה על החוק
שמחייב כאחד מתנאי ההיתר להדגיש שמדובר בפרסומת
עוד לפני יתר התנאים של אפשרות להסרה מהרשימה בכל עת שגם צריכה להיות מודגשת בתחילת ההודעה

קופת הקהל

שליחהעל ידי קופת הקהל » 09:16 24/05/2018

בנוסח של החוק מופיע
על אף שיתלוננו עלי על שאני שוב רוטן, אך בכל זאת... (גם היום וגם אתמול עדיין קיבלתי צינטוקים)
למה האזנה לקו כל שהוא צריך להיות הסכמה לקבלת צינתוקים, מה אכפת לך שאני שומע בשעות הפנאי שלי, ללא שאהיה צריך עי"כ להיות מוטרד מצינתוקים? מי שירצה שיתחבר לרשימת התפוצה.
וע"כ אני תמה, שים לב מה עושים המצנתקים רוצים לעניין אותי עם הקו שלהם, והופ חזרת למס' שלי? אתה כבול. "האזנתך מהווה לקבלת צינתוקים" אתמהה. אל תשלח צינתוקים ואל תכבול אותי.
הכי גרוע שלכל קו יש לה את השלוחה שמסירה את המס' במקום שונה מהקוים אחרים כך שאני צריך להיעזר בסבלנות (רבה) ולשמוע את כל התפריט בשביל לדעת היכן אני צריך להכנס ע"מ להסיר את עצמי מרשימת תפוצה.
אולי ימות המשיח, יפתחו שלפני כל כניסה למערכת לא יוכלו לעבור לתפריט המערכת רק לאחר שנרשמת/ביטלת את מספרך ברשימת התפוצה.
וכן, חושב להציע שבשל ריבוי הקווים אולי כדאי לפתח במערכת הראשית בימות המשיח בו מסירים את עצמינו מכל המצנתקים למיניהם זולת אלו שנרשמנו אליהם לקבלת ציתוקים, כמו וואצפון, ו/או קוים אחרים אשר אנו מנויים אליהם.
מכאן תצא הקריאה בעקבות החוק המצויין, הנותן לנו אפשרות לתבוע את אלו המטרידים(באישור רב) אלפי ש"ח . אנא במטותא הואילו נא לתקן את העוול הנורא בכדי לא יגרמו לכל אלו נזק כספי ועוגמת נפש עצום.
אודה, גם אני שולח מידי פעם הודעות וצינתוקים הנועד ליידע את המאזינים את מס' המערכת החדשה לאחר שנחסמה, חושב כעת, ממנ"פ, אם זה מיועד לאלו הרוצים להשאר מחוברים אך דא עקא שהקו נחסם, הרי זה מצויין, נרשמת קיבלת, ולאלו אשר אינם מעוניינים מה יש לך מזה שאתה מטריד אותם? זה הרי מוסיף רק נזק תדמיתי לקו שלך עוד לפני הנזק הכספי אשר עלול לגרור אותך לכאבי ראש ופיצויים.
לתשומת לבכם.

edb1997

שליחהעל ידי edb1997 » 10:18 24/05/2018

אכן כן הנושא הוא רגיש מאד
מחד גיסא מפעילי הקווים שמעוניינים שיחייגו אל הקו שלהם, שהרי כידוע כל דקה שנכנסת - המונה מתקתק והכסף זורם.
מאידך גיסא יושב לו בנחת הרשל (או אפילו בלחץ) ואז טרררר שיחת טלפון נכנסת. הרשל רץ לענות לך תדע אולי זה ממפעל הפיס....
הרשל עונה ו....בום השיחה מתנתקת. מה שמגביר את הסקרנות ואת הרצון של הרשל לדעת במה מדובר ואם אין כאן הפסד כלשהו.
הרשל מחייג אל המספר מכין כבר את מסכת ההתנצלויות. "היית במקום בלי קליטה" וכו' ולכן השיחה התנתקה.
אבל אז קורים דברים מוזרים...
לפעמים ה"רשת" תפוסה והרשל עומד כולו מפוחד לא יודע באיזה רשת בדיוק הוא נתפס ואיך אפשר לצאת מזה. :oops:
לפעמים אין הרשאת חיוג למספר הנ"ל (ועדת רבנים וכו'). ואז הסקרנות רק הולכת וגוברת. :shock:
לפעמים גם המספר לא פעיל (כן, יש דברים כאלה) ואז הסקרנות מפנה את מקומה לפחד ("אולי מדובר במישהו במצוקה שזו השיחה האחרונה שהוא הצליח לבצע עד שהחוטפים ניתקו לו את הקו") :o
ולפעמים.... לפעמים יש צליל חיוג. הלב של הרשל כולו מפרפר לך תדע מי יענה בצד השני
ואז
"שלום וברוכים הבאים לשירות החדש מבית שירות צינתוקים ללא הגבלה 24 שעות ביממה"
ואז הרשל מבין שרימו אותו ועשו עליו סיבוב והוא רץ להתלונן בפורום של ימות המשיח. :x

חבר'ה בואו לא נהיה הרשל
בואו נדע שכאשר נכנסת לנו שיחה מ079 072 077 והשיחה מתנתקת מיד, לרוב מדובר בקו תוכן.
ואם מדובר בקו תוכן ואנחנו מעוניינים להעניש אותו אנחנו לא מחייגים אליו. וזהו. הכוח הוא אצלנו. :!:
ואם אנחנו לא מעוניינים כלל בקבלת שיחות מימות המשיח ניתן לחייג לימות המשיח ושם בשלוחה 6 ואח"כ 2 אנחנו מסירים את עצמנו מרשימות התפוצה כולם בבת אחת
וזהו זה.

כל טוב ויום טוב
נערך לאחרונה על ידי edb1997 ב 10:27 24/05/2018, נערך פעם 1 בסך הכל.

011371

שליחהעל ידי 011371 » 10:24 24/05/2018

אולי ימות המשיח, יפתחו שלפני כל כניסה למערכת לא יוכלו לעבור לתפריט המערכת רק לאחר שנרשמת/ביטלת את מספרך ברשימת התפוצה.
וכן, חושב להציע שבשל ריבוי הקווים אולי כדאי לפתח במערכת הראשית בימות המשיח בו מסירים את עצמינו מכל המצנתקים למיניהם זולת אלו שנרשמנו אליהם לקבלת ציתוקים, כמו וואצפון, ו/או קוים אחרים אשר אנו מנויים אליהם.
אם נציגנו בכנסת הצליחו להכניס את זה לחוק, נשאר רק לתקן תקנה טכנית של משרד התקשורת , של שרת מרכזי שמכיל את המידע על הקווים המורשים לחייג לכל מספר , כאשר כל אזרח יכול באמצעים פשוטים להגדיר אלה קווי תוכן יורשו לחייג אליו
וכל בעל מערכת המעונין לשלוח הודעות/צינתוקים יחויב לפתוח תיק שיכיל את המידע על המספרים שמשויכים למערכת שלו (כך שיוכל גם להחליף מספר בלי להפוך את העולם כי הבדיקה תהיה ברמת המפעיל ולא ברמת המספר הספציפי)
ועל חברות התקשורת יאסר להעביר שיחות שמוגדרות כקווי תוכן שלא עומדות בתנאים

BY6199

שליחהעל ידי BY6199 » 13:06 24/05/2018

אם נציגנו בכנסת הצליחו להכניס את זה לחוק, נשאר רק לתקן תקנה טכנית של משרד התקשורת , של שרת מרכזי שמכיל את המידע על הקווים המורשים לחייג לכל מספר , כאשר כל אזרח יכול באמצעים פשוטים להגדיר אלה קווי תוכן יורשו לחייג אליו
וכל בעל מערכת המעונין לשלוח הודעות/צינתוקים יחויב לפתוח תיק שיכיל את המידע על המספרים שמשויכים למערכת שלו (כך שיוכל גם להחליף מספר בלי להפוך את העולם כי הבדיקה תהיה ברמת המפעיל ולא ברמת המספר הספציפי)
ועל חברות התקשורת יאסר להעביר שיחות שמוגדרות כקווי תוכן שלא עומדות בתנאים
זה כבר באמת יהיה ימות המשיח

sbb0799

שליחהעל ידי sbb0799 » 14:50 24/05/2018

וגם יהיה נחמד אם לא יהיה הודעה ארוכה של "הנכם מבקשים להסיר את מספר אפס חמש שתיים וכו' האם הנכם בטוחים לאישור הקישו אחת. הסרתם בהצלחה וכו"
נו באמת נראה למישהו שאני לא בטוח בזה שאני לא מעוניין לקבל צינתוק

חזור אל “עזרה הדדית ונושאים כללים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 21 אורחים