הסיבות שגרמו שלא היה עד היום מדריך מסודר בסיסי

חוות דעת

Re: מדוע אין מדריך מסודר בסיסי

שליחהעל ידי חוות דעת » 05:26 08/10/2018

והתשובה היא שבאשכול הראשי "הגדרות כלליות התקפות לכלל השלוחות" - יש את הכל בצורה בסיסית ומובנת. אלא שכאשר נכנסים בפעם הראשונה זה נראה כאילו שפה חדשה ולא מבינים כלום, וככל שעושים נסיונות מבינים את הפעולות ואת ההגדרות, ואז מבינים גם שזה כתוב שם בצורה מאד מובנת.
אחרי שכבר מצליחים לפסוע את הפסיעה הראשונה [כמשל התינוק], אפשר בקלות ללכת כמה שרוצים. ואין אלפי נושאים, יש בס"ה 3 דפים עם הגדרות המערכת. כל השאר זה שאלות ועזרה הדדית, אתה לא צריך לעבור על זה, סתם כתוב שם כל דבר אלף פעמים.
כמובן שתמיד יכולים לצוץ שאלות או טיפים [טיפים זה בעיקר חכמה של שילוב של כמה הגדרות קיימות שיוצרות משהו מחודש, בלי לבקש תעשו פתרון כזה או אחר], עבור זה קיים פורום של עזרה, אבל המצב שהיום כל ההודעות מסתכמות ב-איך יוצרים שלוחות יותר מ-9, או למה אין באתר אפשרות כזאת, ואני לא מצליח וכו', ורובם שאלות פשוטות שכל מי שהיה יושב על המערכת והאתר ללא אפשרות לשאול היה בסוף מבין לבד.
בכל אופן שיהיה בהצלחה
אברהם
אתה חוזר עוד פעם ועוד פעם על אותה 'זמירות', וזה פשוט לא נכון, אין שם 'הכל' ולא בצורה 'בסיסית' ולא 'מובנת', אני בא משם, וחסר שם המון דברים בסיסיים, ואפי' מה שכתוב זה לא בצורה מובנת, אתה 'עכשיו' עובר על מה שכתוב שם, 'ונראה' לך שהכל מובן, כי בזבזתי שעות ארוכות, ואתה כבר מבין את כל המערכת, ועכשיו אתה לא מבין מה לא הבנת, אבל על זה בדיוק אני עומד ומצווח, להמתחיל אין שם ההוראות הנצרכות בצורה מובנת, ורק אחרי ששורפים שעות וחדשים, אז פתאום 'רואים שהכל מובן מאיליו ולמפרע'.
אכן לא מצאתי שם הסבר 'איך יוצרים שלוחות יותר מ-9', וזו שאלה מאד בסיסית. ומדוע זה לא כתוב. ולאמיתתו של דבר, גם לא כתוב איך יוצרים שלוחה בתוך שלוחה. אני התקשיתי הרבה, וניסיתי ליצור שלוחה בתוך שלוחה ולא עלה בידי, עד 'שניחשתי' שקודם כל אני צריך להחליף את השלוחה - שכברירת מחדל זה 'השמעת קבצים' - לשלוחה של 'תפריט' - ואז 'הצלחתי' ליצור שלוחה בתוך השלוחה. לא מצאתי הסבר זה בשום מקום (אולי זה מוזכר באחד מאלפי הדפיות שבתוך הפורום), וזה דבר בסיסי ביותר.
אתה גם מוזמן לעיין בכמה וכמה ב'תגובות' שכתבתי היום, על ה"הגדרות כלליות התקפות לכלל השלוחות" הבסיסיים וה'מובנות', וגם בכמה מהלינקים המצורפים שם, ותראה איך זה נראה מעינו של מתחיל.
נערך לאחרונה על ידי חוות דעת ב 05:48 08/10/2018, נערך 2 פעמים בסך הכל.

קופת הקהל

שליחהעל ידי קופת הקהל » 09:03 08/10/2018

מצטרף לדיון.
כאחד הוותיקים אני יכול לומר, שבהתחלה הפורום היה מאד ענייני. כל דבר היה במקומו, לא היה דבר כזה לשאול בחדש במערכת גם אני הצעתי אז בזמנו לסגור לחדשים בחודשיים הראשונים את הפורום לשאלות, וזה רלוונטי גם להיום.
כיום המצב בפורום נהפך לבלתי נסבל משום שההגדות במערכת קופצות כל תקופה למקום אחר ואי אפשר לזכור איפה ראיתי הגדרה כזו ואיפה המודול נמצא כעת, אלא שבעיה זו לא קשורה למשתמשים אלא לעצם הפורום שהוגדר מראש לפורום חברתי וההיגיון אומרת כך שהדברים שעל סדר היום יוקפץ. זה הבעיה. הפתרון כפי שאני מציע פשוטה מאד.
לפתוח מדור נוסף - "אינדקס קישורים" ששם יוצגו הקישורים של המודולים השונים בהגדרות במערכת כך שלכה"פ להגיע לכל המדורים יוקל ע"י האינדקס. הייתי לוקח צעד קדימה ואף הייתי מביא ראשי פרקים מהאפשרויות השונות במודול זה. לדוגמה
menu-שלוחת תפריט
הגדרת סיסמה/ השמעת כותרות /הודעה זמנית/הקראה במנוע דיבור/ שינוי שם השלוחה /בחירת השמעת קמפיין

הבוס הגדול

Re: הגדרות כלליות לניהול מערכת טלפונית

שליחהעל ידי הבוס הגדול » 09:06 08/10/2018

חוות דעת הריני לחזק את ידיך, ואת כל מי שמוכן לעזור לו ולנו, תודה שאתה מבהיר את הנקודות שלא ברורות, אבל לתשומת לב החברים הותיקים, הדברים הבסיסיים הלא ברורים הם ממש הרבה, וחוות דעת לא נגע בכולם, אלא רק נתן את הכיוון שאיזה רמה ובאיזו צורה צריך לערוך את ההוראות הבסיסיות.
נשמח מאוד בכל אחד שיושיט קצת את ידו לעזור.
להודעות הוראות ארוכות של ימות המשיח או אאד וכדומה ניתן לשלוח להם הצעת עריכה והם יכניסו את השינויים בהודעות שלהם.
תודה לכל המסייעים, תבורכו משמיים !!!
נערך לאחרונה על ידי הבוס הגדול ב 14:20 17/10/2018, נערך פעם 1 בסך הכל.

הבוס הגדול

שליחהעל ידי הבוס הגדול » 09:16 08/10/2018

מצטרף לדיון.
כאחד הוותיקים אני יכול לומר, שבהתחלה הפורום היה מאד ענייני. כל דבר היה במקומו, לא היה דבר כזה לשאול בחדש במערכת גם אני הצעתי אז בזמנו לסגור לחדשים בחודשיים הראשונים את הפורום לשאלות, וזה רלוונטי גם להיום.
כיום המצב בפורום נהפך לבלתי נסבל משום שההגדות במערכת קופצות כל תקופה למקום אחר ואי אפשר לזכור איפה ראיתי הגדרה כזו ואיפה המודול נמצא כעת, אלא שבעיה זו לא קשורה למשתמשים אלא לעצם הפורום שהוגדר מראש לפורום חברתי וההיגיון אומרת כך שהדברים שעל סדר היום יוקפץ. זה הבעיה. הפתרון כפי שאני מציע פשוטה מאד.
לפתוח מדור נוסף - "אינדקס קישורים" ששם יוצגו הקישורים של המודולים השונים בהגדרות במערכת כך שלכה"פ להגיע לכל המדורים יוקל ע"י האינדקס. הייתי לוקח צעד קדימה ואף הייתי מביא ראשי פרקים מהאפשרויות השונות במודול זה. לדוגמה
menu-שלוחת תפריט
הגדרת סיסמה/ השמעת כותרות /הודעה זמנית/הקראה במנוע דיבור/ שינוי שם השלוחה /בחירת השמעת קמפיין
ההצעה של כבודו חכמה ונשמח לכל פיתרון שהוא, וכבר הובאו לעיל כמה רעיונות נוספים (שאותי אישית הם יותר קנו).
אך תמיהני על כבודו שמתהדר בכתר קופת הקהל, משמע מתוך שמו שכבודו עוזר לציבור, אז איך אתה רוצה לסגור לחדשים לחודשיים? אתה חושב רק על עצמך? למי שחדש אין לו זכות קיום??? אדרבה, אולי מי שוותיק שילך לנוח קצת ונסגור לו לכמה שנים ? :lol: :lol: :lol: ??? תמיהני מאוד על כבודו, ובוודאי היה כשגגה היוצאת מלפני השליט... (אני לא מדבר מנגיעות, כי אני כבר יותר משנה בפורום, אולי לא פעיל, אבל קיים...)

קופת הקהל

שליחהעל ידי קופת הקהל » 09:19 08/10/2018

מצטרף לדיון.
menu-שלוחת תפריט
ההצעה של כבודו חכמה ונשמח לכל פיתרון שהוא, וכבר הובאו לעיל כמה רעיונות נוספים (שאותי אישית הם יותר קנו).
אך תמיהני על כבודו שמתהדר בכתר קופת הקהל, משמע מתוך שמו שכבודו עוזר לציבור, אז איך אתה רוצה לסגור לחדשים לחודשיים? אתה חושב רק על עצמך? למי שחדש אין לו זכות קיום??? אדרבה, אולי מי שוותיק שילך לנוח קצת ונסגור לו לכמה שנים ? :lol: :lol: :lol: ??? תמיהני מאוד על כבודו, ובוודאי היה כשגגה היוצאת מלפני השליט... (אני לא מדבר מנגיעות, כי אני כבר יותר משנה בפורום, אולי לא פעיל, אבל קיים...)
מתוך דבריך נשמע שאתה נבון, הבה ונחשוב מדוע הרבש"ע יצר את האדם כך שרק כעבור שנה מתחיל לדבר????

הבוס הגדול

שליחהעל ידי הבוס הגדול » 09:27 08/10/2018

מתוך דבריך נשמע שאתה נבון, הבה ונחשוב מדוע הרבש"ע יצר את האדם כך שרק כעבור שנה מתחיל לדבר????
אענה לך כמו שכבר עניתי כאן לאחד מהחברים - אתה מאלו שלא משתמשים בשוטנשטיין?
אבל בא נעזוב את זה ונתרכז בעשיה חיובית, לבנות אינדקס בכל צורה שהיא שיעזור לחדשים גם ישנים וותיקים

קופת הקהל

שליחהעל ידי קופת הקהל » 09:44 08/10/2018

לא ענית. שאלת!
במענה לשאלתך ניתן ללמוד בשוטונשטיין וזה בסדר (מבלי להכנס לשאלה מה עם יגיעת התורה...) אלא שכאשר פונים לשאול שאלה צריך לדעת מה לשאול, כל מג"ש יודע שכאשר תלמיד מגיע ואומר לא הבנתי כלום הוא ישלח אותו למקום ויפטיר קודם תתחיל ללמוד, אם תלמיד מגיע ומצביע על נקודה מסויימת מה לא הובן ודאי שיסביר לו.
לעניינו, הפורום נכתב בשפה קצרה וקולעת ולפי ראש המתכנת, ובשביל כך חייבים לשחות ולהשתמש בפורום בשביל לגלות מה זה הגדרות מתקדמות ומה זה קובץ EXT.INI. אם מישהו יגיע ויסביר את המושגים ההתחלתיים מבורך מפי עליון, אך יתקע בהמשך הדרך כאשר הדבר לא יהיה מוסבר דיו בשל היותו נתקע בשפה הפשטנית, אי לכך מוצע למתחילים החדשים בואו ותנסו בכוחות עצמאיים קודם כל ללמוד (ניתן לשאול שאלות פשוטות בעזרה הדדית, במקרה הצורך) לאחר שקיבלתם וותק של 20 שאלות תתקדמו לשאלות היותר מהותיות. תצליחו
רק שתדעו כך כל אחד ואחד מאיתנו התחיל!
וכבר לימדונו האה"ק כל ההתחלות קשות (ובלימוד התורה הק' ) מכאן והילך יערב לכם...

הבוס הגדול

שליחהעל ידי הבוס הגדול » 10:01 08/10/2018

לא ענית. שאלת!
במענה לשאלתך ניתן ללמוד בשוטונשטיין וזה בסדר (מבלי להכנס לשאלה מה עם יגיעת התורה...) אלא שכאשר פונים לשאול שאלה צריך לדעת מה לשאול, כל מג"ש יודע שכאשר תלמיד מגיע ואומר לא הבנתי כלום הוא ישלח אותו למקום ויפטיר קודם תתחיל ללמוד, אם תלמיד מגיע ומצביע על נקודה מסויימת מה לא הובן ודאי שיסביר לו.
לעניינו, הפורום נכתב בשפה קצרה וקולעת ולפי ראש המתכנת, ובשביל כך חייבים לשחות ולהשתמש בפורום בשביל לגלות מה זה הגדרות מתקדמות ומה זה קובץ EXT.INI. אם מישהו יגיע ויסביר את המושגים ההתחלתיים מבורך מפי עליון, אך יתקע בהמשך הדרך כאשר הדבר לא יהיה מוסבר דיו בשל היותו נתקע בשפה הפשטנית, אי לכך מוצע למתחילים החדשים בואו ותנסו בכוחות עצמאיים קודם כל ללמוד (ניתן לשאול שאלות פשוטות בעזרה הדדית, במקרה הצורך) לאחר שקיבלתם וותק של 20 שאלות תתקדמו לשאלות היותר מהותיות. תצליחו
רק שתדעו כך כל אחד ואחד מאיתנו התחיל!
וכבר לימדונו האה"ק כל ההתחלות קשות (ובלימוד התורה הק' ) מכאן והילך יערב לכם...
אני יכול המשיך להתווכח על זה עד שנה הבאה אך לא יצא מזה לאף אחד כלום.
כפי שאמרתי, כו"ע מודים שצריכים לעשות סדר, גם בשביל הוותיקים, וגם בשביל החדשים, אז בואו חברה, לעבודה !
איזה רעיון מקדמים?
אולי ימות יעזרו לנו, ויעזרו לנו להחליט?

BY6199

שליחהעל ידי BY6199 » 10:43 08/10/2018

הבעייה המרכזית של כל החדשים היא גישתם לפורום לפני היכרות מינמלית עם המערכת.

הפורום היה בעבר סגור לחלוטין כולל ההגדרות מתקדמות רק למורשים המון העם השתמש במערכת ללא ההגדרות המתקדמות.

אם אין צורך במערכת בקבלת נתונים מכירות ועוד מומלץ קודם כל ללמוד את המערכת הפשוטה ברגע שזה יהיה מוכר הכל ירוץ כאן בהבנה

אאד
יצירת קשר:

שליחהעל ידי אאד » 15:18 08/10/2018

והתשובה היא שבאשכול הראשי "הגדרות כלליות התקפות לכלל השלוחות" - יש את הכל בצורה בסיסית ומובנת. אלא שכאשר נכנסים בפעם הראשונה זה נראה כאילו שפה חדשה ולא מבינים כלום, וככל שעושים נסיונות מבינים את הפעולות ואת ההגדרות, ואז מבינים גם שזה כתוב שם בצורה מאד מובנת.
אברהם
אכן לא מצאתי שם הסבר 'איך יוצרים שלוחות יותר מ-9', וזו שאלה מאד בסיסית. ומדוע זה לא כתוב. ולאמיתתו של דבר, גם לא כתוב איך יוצרים שלוחה בתוך שלוחה. אני התקשיתי הרבה, וניסיתי ליצור שלוחה בתוך שלוחה ולא עלה בידי, עד 'שניחשתי' שקודם כל אני צריך להחליף את השלוחה - שכברירת מחדל זה 'השמעת קבצים' - לשלוחה של 'תפריט' - ואז 'הצלחתי' ליצור שלוחה בתוך השלוחה. לא מצאתי הסבר זה בשום מקום (אולי זה מוזכר באחד מאלפי הדפיות שבתוך הפורום), וזה דבר בסיסי ביותר.
אתה גם מוזמן לעיין בכמה וכמה ב'תגובות' שכתבתי היום, על ה"הגדרות כלליות התקפות לכלל השלוחות" הבסיסיים וה'מובנות', וגם בכמה מהלינקים המצורפים שם, ותראה איך זה נראה מעינו של מתחיל.
בבקשה
איך זה?
קבצים מצורפים
יצירת שלוחה חדשה ומעל 9 שלוחות.jpg
עריכה שעשיתי לאחרונה
יצירת שלוחה חדשה ומעל 9 שלוחות.jpg (195.04 KiB) נצפה 3207 פעמים

חזור אל “שאלות משתמשים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 6 אורחים