הסיבות שגרמו שלא היה עד היום מדריך מסודר בסיסי
Re: מדוע אין מדריך מסודר בסיסי
אני בעד. עיקר העניין זה איסוף החומר מהפורום וסידורו בצורה קלה ופשוטה. לא צריך לכתוב יותר מדי דברים שלא כתובים.
-
מצויין !
אז בא נתחיל, ונקווה שהחברים דפה יעזרו לנו, כי למעשה, כפי שכבר נכתב, רובו ככולו של החומר נמצא כבר וקיים, חסר רק הסידור שלו, השלמת הגדרות והוראות וכו'.
אז איך פותחים ויקי כזה?
אז בא נתחיל, ונקווה שהחברים דפה יעזרו לנו, כי למעשה, כפי שכבר נכתב, רובו ככולו של החומר נמצא כבר וקיים, חסר רק הסידור שלו, השלמת הגדרות והוראות וכו'.
אז איך פותחים ויקי כזה?
זכרוני שיש מישהו עם דומיין yemot.xyz.
אשמח עם יפנה אלי ל avi300 שטרודל hi2.in
כדי לפתוח את הויקי על wiki.yemot.xyz.
אם הוא מעוניין כמובן..
אשמח עם יפנה אלי ל avi300 שטרודל hi2.in
כדי לפתוח את הויקי על wiki.yemot.xyz.
אם הוא מעוניין כמובן..
אולי הנהלת ימות המשיח תעזור..
אני לא יודע מה זה ויקי...
או יותר נכון אני אף פעם לא התעסקתי עם זה
או יותר נכון אני אף פעם לא התעסקתי עם זה
אני לא מבין מה הועילו 'חכמים' בתקנתן, הלא על זה אנו דנים ואנו מצטערים.ואני הק' מציע שכ"א שנכנס לפורום יוכל רק לקרא ולא להגיב למשך 3 חודשים או חצי שנה. ואז יתלמד לבד הכי טוב. כמו שכשאין שוטנשטיין אז לומדים עוד פעם ורואים שמבינים גם בלי שוטנשטיין (להבדיל).את האמת...איך זה שאחר כל כך הרבה זמן, אין מדריך מסודר לתפעול המערכת, מן הקל אל הכבד.
אני עובר על הפורום מידי פעם לראות מה אני יכול לשפר ולייעל
על מנת להקל על המשתמש החדש "להבין" מה הולך פה
ואני יסביר לך למה אין מדריך "כמו שצריך"
הפער בין משתמש חדש וטרי לבין משתמש שכבר חצי שנה עוסק בנושא הוא גדול מאוד, נכון?
הפער בין משתמש חדש וטרי לבין משתמש ישן וותיק הוא עוד יותר גדול, גם נכון?
מה הפער בין משתמש חדש וטרי לבין המתכנת עצמו? ...
מאוד קשה לגשר בין שני המוחות הללו...
ואין ספק שמה שהכי יעזור למשתמש חדש להבין את העסק - זה התעסקות עם המערכת עוד ועוד
ניסיון (בלע"ז)
אני מצידי משתדל לעזור עד כמה שידי משגת [בלי שיהיה על חשבון הרוחניות שלי...]
יש את הפורום למשתמש החדשועל דרך זו יש עשרות דברים בסיסיים שנחוצים לדעת מיד בהתחלה לפני שמתחילים עם כל מיני אפשרויות שונות.
וגם אותו לא הבנתי כשנכנסתי לעניינים פה
ורק אחרי תקופה של התעסקות "התחלתי להבין" מה הכוונה של כל מיני דברים שכתובים שם
בעזרת השם אני אקח את הפורום הנ"ל לתשומת ליבי - להשקיע שם עכשיו יותר כח ומוח וזמן - על מנת להקל המשתמשים החדשים
ואשר על כן - אבקש בזאת לכל אחד שעסק בתחום ספציפי ויש לו כישרון ניסוח - שישלח לי "מדריך" בנושא, ואי"ה אסדר זאת בפורום
בהצלחה לכולם - חדשים גם ישנים
אאד
dushi.aad@gmail.com
כך השאלות כאן יהיו יותר על רמה, והפורום יתנהל בצורה עניינית.
נו, מה אתם אומרים על הרעיון?
אאד'לה היקר, אתה גם חושב כך?
אתה אוהב לעזור לכולם אבל לפעמים העזרה של האמא לתינוק כשמלמדים אותו ללכת, זה להתרחק קצת ממנו ולתת לו לפסוע לבד...
ידעתי בני ידעתי שאם אני אשרוף שעות ארוכות, ומי מדבר עוד על שלשה חדשים, שאני אצליח להבין דבר ושניים מהמערכת, ב"ה אני מוכשר מספיק, ובאם לא לא הייתי מתחיל עם העסק הזה, אבל על זה גופא אני שואל, מדוע שכל אחד יצטרך לשרוף שלשה חדשים בשביל ללמוד מליון וחצי דברים שאינם נוגעים לו, ולא יהיו נוגעים לו אולי לעולם, בשביל להבין איך לתפעל המערכת באופן בסיסי.
כשהאמא מתרחקת מהתינוק הרי בכל צעד הוא מתקרב יותר להמטרה הסופית לדעת ללכת, משא"כ כאן אפשר לקרוא שעות ארוכות בלי לנגוע להנושא שאני צריך, בין מחמת שנדמה לי מהכותרת שאני אמצא מבוקשו, ואחרי קריאה של שלש רבעי האשכול אני מוצא שלא זה חיפשתי, ובין מה'חיפוש' בעצמו, שאני לא מוצא מה שאני צריך כי לפעמים יש דברים שלא כתובים.
אני חושב שיש פתרון פשוט ביותר, כמו שיש 'שאלות נפוצות' שיש שם כותרת ותת כותרות, צריך למצוא דרך שכל מי שקורא משהו בפורום, שיהיה לי כפתור שיוכל ליצור 'מפתח', ויהיה דף מפתח ששם יתרכז כל המפתחות שנוצרו, ורק שם יצטרכו לסדר כל המפתחות לפי הסדר והנושאים, כמו שיש באוצר החכמה (למי שמכיר) שאפשר ליצור מפתח, ואח"כ יש 'בנק מפתחות' שאפשר בחיפוש למצוא, אבל כאן צריכים שלא נצטרך לחפש, כי יש אלפי נושאים, ושוב לא הועלנו כמעט כלום, רק צריכים לסדר המפתחות לפי נושאים וענינים, וכמו שיש בהרבה ספרי שו"ת, שיש מפתחות כללי ואחרי כן מפתח יותר מפורט ואחרי כן מפתח יותר מפורט.
-
והתשובה היא שבאשכול הראשי "הגדרות כלליות התקפות לכלל השלוחות" - יש את הכל בצורה בסיסית ומובנת. אלא שכאשר נכנסים בפעם הראשונה זה נראה כאילו שפה חדשה ולא מבינים כלום, וככל שעושים נסיונות מבינים את הפעולות ואת ההגדרות, ואז מבינים גם שזה כתוב שם בצורה מאד מובנת.אני לא מבין מה הועילו 'חכמים' בתקנתן, הלא על זה אנו דנים ואנו מצטערים.ואני הק' מציע שכ"א שנכנס לפורום יוכל רק לקרא ולא להגיב למשך 3 חודשים או חצי שנה. ואז יתלמד לבד הכי טוב. כמו שכשאין שוטנשטיין אז לומדים עוד פעם ורואים שמבינים גם בלי שוטנשטיין (להבדיל).את האמת...
אני עובר על הפורום מידי פעם לראות מה אני יכול לשפר ולייעל
על מנת להקל על המשתמש החדש "להבין" מה הולך פה
ואני יסביר לך למה אין מדריך "כמו שצריך"
הפער בין משתמש חדש וטרי לבין משתמש שכבר חצי שנה עוסק בנושא הוא גדול מאוד, נכון?
הפער בין משתמש חדש וטרי לבין משתמש ישן וותיק הוא עוד יותר גדול, גם נכון?
מה הפער בין משתמש חדש וטרי לבין המתכנת עצמו? ...
מאוד קשה לגשר בין שני המוחות הללו...
ואין ספק שמה שהכי יעזור למשתמש חדש להבין את העסק - זה התעסקות עם המערכת עוד ועוד
ניסיון (בלע"ז)
אני מצידי משתדל לעזור עד כמה שידי משגת [בלי שיהיה על חשבון הרוחניות שלי...]
יש את הפורום למשתמש החדש
וגם אותו לא הבנתי כשנכנסתי לעניינים פה
ורק אחרי תקופה של התעסקות "התחלתי להבין" מה הכוונה של כל מיני דברים שכתובים שם
בעזרת השם אני אקח את הפורום הנ"ל לתשומת ליבי - להשקיע שם עכשיו יותר כח ומוח וזמן - על מנת להקל המשתמשים החדשים
ואשר על כן - אבקש בזאת לכל אחד שעסק בתחום ספציפי ויש לו כישרון ניסוח - שישלח לי "מדריך" בנושא, ואי"ה אסדר זאת בפורום
בהצלחה לכולם - חדשים גם ישנים
אאד
dushi.aad@gmail.com
אתה אוהב לעזור לכולם אבל לפעמים העזרה של האמא לתינוק כשמלמדים אותו ללכת, זה להתרחק קצת ממנו ולתת לו לפסוע לבד...
ידעתי בני ידעתי שאם אני אשרוף שעות ארוכות, ומי מדבר עוד על שלשה חדשים, שאני אצליח להבין דבר ושניים מהמערכת, ב"ה אני מוכשר מספיק, ובאם לא לא הייתי מתחיל עם העסק הזה, אבל על זה גופא אני שואל, מדוע שכל אחד יצטרך לשרוף שלשה חדשים בשביל ללמוד מליון וחצי דברים שאינם נוגעים לו, ולא יהיו נוגעים לו אולי לעולם, בשביל להבין איך לתפעל המערכת באופן בסיסי.
כשהאמא מתרחקת מהתינוק הרי בכל צעד הוא מתקרב יותר להמטרה הסופית לדעת ללכת, משא"כ כאן אפשר לקרוא שעות ארוכות בלי לנגוע להנושא שאני צריך, בין מחמת שנדמה לי מהכותרת שאני אמצא מבוקשו, ואחרי קריאה של שלש רבעי האשכול אני מוצא שלא זה חיפשתי, ובין מה'חיפוש' בעצמו, שאני לא מוצא מה שאני צריך כי לפעמים יש דברים שלא כתובים.
אני חושב שיש פתרון פשוט ביותר, כמו שיש 'שאלות נפוצות' שיש שם כותרת ותת כותרות, צריך למצוא דרך שכל מי שקורא משהו בפורום, שיהיה לי כפתור שיוכל ליצור 'מפתח', ויהיה דף מפתח ששם יתרכז כל המפתחות שנוצרו, ורק שם יצטרכו לסדר כל המפתחות לפי הסדר והנושאים, כמו שיש באוצר החכמה (למי שמכיר) שאפשר ליצור מפתח, ואח"כ יש 'בנק מפתחות' שאפשר בחיפוש למצוא, אבל כאן צריכים שלא נצטרך לחפש, כי יש אלפי נושאים, ושוב לא הועלנו כמעט כלום, רק צריכים לסדר המפתחות לפי נושאים וענינים, וכמו שיש בהרבה ספרי שו"ת, שיש מפתחות כללי ואחרי כן מפתח יותר מפורט ואחרי כן מפתח יותר מפורט.
אחרי שכבר מצליחים לפסוע את הפסיעה הראשונה [כמשל התינוק], אפשר בקלות ללכת כמה שרוצים. ואין אלפי נושאים, יש בס"ה 3 דפים עם הגדרות המערכת. כל השאר זה שאלות ועזרה הדדית, אתה לא צריך לעבור על זה, סתם כתוב שם כל דבר אלף פעמים.
כמובן שתמיד יכולים לצוץ שאלות או טיפים [טיפים זה בעיקר חכמה של שילוב של כמה הגדרות קיימות שיוצרות משהו מחודש, בלי לבקש תעשו פתרון כזה או אחר], עבור זה קיים פורום של עזרה, אבל המצב שהיום כל ההודעות מסתכמות ב-איך יוצרים שלוחות יותר מ-9, או למה אין באתר אפשרות כזאת, ואני לא מצליח וכו', ורובם שאלות פשוטות שכל מי שהיה יושב על המערכת והאתר ללא אפשרות לשאול היה בסוף מבין לבד.
בכל אופן שיהיה בהצלחה
אברהם
-
עם כל הכבוד, אך אני, כמי שכבר עשה את הפסיעה הראשונה (אומנם לא הרבה מעבר...) יכול להעיד שההגדרות הראשיות חסר בו הרבה הרבה והרבה דברים בסיסיים, שאין שום סיבה בעולם שלא יכתבו אותם בצורה מסודרת, נכון שזה לא הרבה הסברים, אבל זה בדיוק השאלה - אם זה הרי לא הרבה עבודה, אז למה בשביל כל שאלה בסיסית צריכם להזיע?????????????והתשובה היא שבאשכול הראשי "הגדרות כלליות התקפות לכלל השלוחות" - יש את הכל בצורה בסיסית ומובנת. אלא שכאשר נכנסים בפעם הראשונה זה נראה כאילו שפה חדשה ולא מבינים כלום, וככל שעושים נסיונות מבינים את הפעולות ואת ההגדרות, ואז מבינים גם שזה כתוב שם בצורה מאד מובנת.אני לא מבין מה הועילו 'חכמים' בתקנתן, הלא על זה אנו דנים ואנו מצטערים.
ואני הק' מציע שכ"א שנכנס לפורום יוכל רק לקרא ולא להגיב למשך 3 חודשים או חצי שנה. ואז יתלמד לבד הכי טוב. כמו שכשאין שוטנשטיין אז לומדים עוד פעם ורואים שמבינים גם בלי שוטנשטיין (להבדיל).
אחרי שכבר מצליחים לפסוע את הפסיעה הראשונה [כמשל התינוק], אפשר בקלות ללכת כמה שרוצים. ואין אלפי נושאים, יש בס"ה 3 דפים עם הגדרות המערכת. כל השאר זה שאלות ועזרה הדדית, אתה לא צריך לעבור על זה, סתם כתוב שם כל דבר אלף פעמים.
כמובן שתמיד יכולים לצוץ שאלות או טיפים [טיפים זה בעיקר חכמה של שילוב של כמה הגדרות קיימות שיוצרות משהו מחודש, בלי לבקש תעשו פתרון כזה או אחר], עבור זה קיים פורום של עזרה, אבל המצב שהיום כל ההודעות מסתכמות ב-איך יוצרים שלוחות יותר מ-9, או למה אין באתר אפשרות כזאת, ואני לא מצליח וכו', ורובם שאלות פשוטות שכל מי שהיה יושב על המערכת והאתר ללא אפשרות לשאול היה בסוף מבין לבד.
בכל אופן שיהיה בהצלחה
אברהם
אין לזה שום הגיון בעולם !
אדרבה, צריכים לדעתי לפחות את ההגדרות הבסיסיות כמו שאמרו כאן - אותם לערוך יותר שיהיו מובנות לכולם !
הוא אשר דיברתיעם כל הכבוד, אך אני, כמי שכבר עשה את הפסיעה הראשונה (אומנם לא הרבה מעבר...) יכול להעיד שההגדרות הראשיות חסר בו הרבה הרבה והרבה דברים בסיסיים, שאין שום סיבה בעולם שלא יכתבו אותם בצורה מסודרת, נכון שזה לא הרבה הסברים, אבל זה בדיוק השאלה - אם זה הרי לא הרבה עבודה, אז למה בשביל כל שאלה בסיסית צריכם להזיע?????????????והתשובה היא שבאשכול הראשי "הגדרות כלליות התקפות לכלל השלוחות" - יש את הכל בצורה בסיסית ומובנת. אלא שכאשר נכנסים בפעם הראשונה זה נראה כאילו שפה חדשה ולא מבינים כלום, וככל שעושים נסיונות מבינים את הפעולות ואת ההגדרות, ואז מבינים גם שזה כתוב שם בצורה מאד מובנת.אני לא מבין מה הועילו 'חכמים' בתקנתן, הלא על זה אנו דנים ואנו מצטערים.
בכל אופן שיהיה בהצלחה
אברהם
אין לזה שום הגיון בעולם !
אדרבה, צריכים לדעתי לפחות את ההגדרות הבסיסיות כמו שאמרו כאן - אותם לערוך יותר שיהיו מובנות לכולם !
אשתדל לקחת את זה לידיים
ולפשט את המושגים כמה שיותר
ודרך אגב - זה עבודה קשה מאוד
משום שצריך לגשר בין הראש של המתכנתים לבין הראש של המחילים
וזה קשה מאוד
בפרט שאני כבר הרבה בתחום ורב המושגים פשוטים לי - ואעפ"כ אני צריך לפשט את זה
אב ל מה אני לא יעשה בשביל לעזור ליהודים
ובפרט אם זה יגרום למישהו לשבת פחות על מחשב - אשרי ואשרי חלקי...
קודם כל מודים לך במאד מאד, ומעריכים אותך במאד מאד, ובאמת.משום שצריך לגשר בין הראש של המתכנתים לבין הראש של המחילים
וזה קשה מאוד
בפרט שאני כבר הרבה בתחום ורב המושגים פשוטים לי - ואעפ"כ אני צריך לפשט את זה
אבל מה אני לא יעשה בשביל לעזור ליהודים
ובפרט אם זה יגרום למישהו לשבת פחות על מחשב - אשרי ואשרי חלקי...
עצה פשוטה, תקשר עצמך עם אחד מהמתחילים ועבור יחד איתו (בטלפון או בהשתלטות מרחוק) על כל ההגדרות, וכך תעבוד עם הראש שלו, ועם ההבנה שלך
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים | 9 אורחים